• ul. Świętokrzyska 18, Warszawa
  • 022 829 93 52 / 022 829 93 53
  • info@gadmed.pl

Przychodnia medyczna GADMED z Warszawy zaprasza do skorzystania z oferty badań medycyny pracy na stanowiska kucharz, kelner oraz dla innych pracowników branży gastronomicznej.

Prowadzimy kompleksowe badania medycyny pracy na stanowiska w branży gastronomicznej – pacjentom zapewniamy krótki czas oczekiwania na wizytę u lekarza medycyny pracy – można umówić się nawet na następny dzień!

Zapewniamy atrakcyjne ceny badań medycyny pracy – cennik badań zaprezentowany jest na stronie internetowej. Cena badania na stanowiska kucharz, kelner może różnić się w zależności do wybranego zakresu badań.

W razie dodatkowych pytań związanych z ofertą badań pozostajemy stale do Państwa dyspozycji – zachęcamy do kontaktu z naszą przychodnią telefonicznie lub za pośrednictwem formularza kontaktowego, dostępnego na stronie internetowej.

Pamiętaj! Przed wizytą:
• przygotuj dowód osobisty (lub inny dokument potwierdzający tożsamość)
• przekaż w Rejestracji skierowanie od pracodawcy
• odpocznij chwilę przed badaniem EKG
• nie pij przed badaniem EKG kawy, mocnej herbaty, napojów energetycznych oraz nie pal papierosów
• jeżeli wykonywałeś już kiedyś badanie kału na nosicielstwo – zabierz je ze sobą

Jeśli Twoja praca wiąże się z pracą w zapyleniu i będziesz wykonywać spirometrię:
• nie pal papierosów co najmniej 1 godz. przed badaniem,
• odpocznij 30 minut (unikaj intensywnego wysiłku fizycznego, np. wchodzenia po schodach),
• nie pij mocnej herbaty, kawy, napojów gazowanych i nie spożyj obfitego posiłku na 2 godziny przed badaniem,
• na badanie załóż luźne ubranie, niekrępujące ruchów klatki piersiowej.

  • Pracujący w mikroklimacie gorącym (kucharz/piekarz/cukiernik)

    EKG Spirometria
    Glukoza
    Kreatynina
    Mocz – bad. ogólne
    Lekarz medycyny pracy
    Badanie kału na nosicielstwo (na zlecenie pracodawcy)
    Zaświadczenie do celów san.-epid. (na zlecenie pracodawcy)

  • Pracujący w pyle mąki (kucharz/piekarz/cukiernik)

    Spirometria
    Lekarz medycyny pracy
    Badanie kału na nosicielstwo (na zlecenie pracodawcy)
    Zaświadczenie do celów san.-epid. (na zlecenie pracodawcy)

  • Kelner/barman

    Lekarz medycyny pracy
    Badanie kału na nosicielstwo (na zlecenie pracodawcy)
    Zaświadczenie do celów san.-epid. (na zlecenie pracodawcy)


Zakres wymaganych badań może różnić się od przedstawionych powyżej i jest uzależniony od informacji zamieszczonych przez pracodawcę na skierowaniu na badania oraz zaleceń lekarskich. Cena badań może wzrosnąć w zależności od ew. dodatkowych badań/zaświadczeń w zależności od wskazań lekarza.

GADMED – medycyna pracybadania kucharz, kelner i praca na innych stanowiskach w restauracji – Warszawa – zapraszamy do skorzystania z naszej oferty!

Podstawa prawna:
• Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy
• Rozporządzenie Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 30 maja 1996 r. w sprawie przeprowadzania badań lekarskich pracowników, zakresu profilaktycznej opieki zdrowotnej nad pracownikami oraz orzeczeń lekarskich wydawanych do celów przewidzianych w Kodeksie pracy
• Ustawa z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi